Sunday, 21 August 2016

Ein Ke Ganu.




Hai, assalamualaikum!



Harini aku nak post banyak2 lah cite yg dah terkepam lama! Haha. Ein ni tak pernah lagi jejakkan kaki kat blog aku. Rasanyalah kenz :/


Aku rasa menjerit dia ni sbb aku pegi letak pasal dia dalam entri kali ni. Wakaka. Mesti dalam hati ko skang tgh "ngumpat" aku en? "Cite mcm ni pon nk letak dalam blog ke?" 


HAHA, ey opkos! Cite pasal ko plak tu. Ko kan masa kat skolah jalan pat dulu asal jalan setapak dah ada org cakap hai. Kannnn? Haha.


Ein ni kira old friend since 2008 and smpai skrg. Dia ni jenis kaki bedal je semua. Sporting. Pebenda yg dia ckp lawak2. Tkde isu stress2. Kalo dia stress pon, dia cuba melawakkan keadaan. Caittt. Ayat bodek ni nak mintak upah apa sebenarnya? Haha. 


Benda paling takleh lupa dgn dia ni, masa exam form 3 dulu boleh lak memasing tukar paper maths mintak tlg jawabkan soklan! Nak A punya pasal sanggup tukar. Haha. Kelakar betol. Lpstu tukar tudung sekolah sbb nak hafal hafazan kat ustazah. Nasib ustazah tak cam muka memasing. Ustazah tgk nama kat nametag je pulak tu. Mmg lemak lah kitorg. Haha maka dgn itu lulus dgn jayanya ujian PAFA. Terok betul perangai jahiliyyah masa dulu. 


Lpstu ponteng kelas tambahan sejarah sbb malas nak gi. Ponteng kelas sejarah jemaah pulak tu. Pegi lepak rumah iman lah, lpstu gi rumah syarina sbb rumah dia takde org. Masak pulak nasi goreng yg tak berapa nak sedap secara jemaah gak. Wakaka janji alas perut. Lpstu esoknya boleh plak kantoi dgn cikgu sejarah sbb kitorg ponteng kelas tambahan. Haha. 


End up, walopon hazabnya nakal kitorang dulu ni, alhamdulillah, dapat gak result straight A utk PMR (now is known as PT3). Dapat jemaah pulak tu. Gang2 ponteng kelas tambahan. Haha. Tak cite lagi lps aku masuk sbp lg lah hazab perangai aku. Dapat pulak jemaah baru yg jenis masuk air kepala otaknyerr. Haha. 


Aku ni mmg suka sgtlah buat keje jemaah! Wakaka. Tp, tu semua memori. Dah besar2 ni tobat lah nak. 21 tahon dah. 2-3 tahun lagi nak kahwin dah (opsss!). Takkan nk jejaki perangai lama yg hazab tu. Haha!


Eh tetiba lak nk cite pasal memori 6 tahun lepas. Haha. Sebenarnya, aku nk cite yg haritu ein datang tengganu jeee. Tu je sebenarnya. Haha. Aku tak ingat bila dia dtg tengganu ni. HAHA


Tp, dia dtg tengganu ni sbb gi bercoti midsem dekat pulau redang dgn member UTEM dia. Lpstu tak roger lak kitorg (aku & aliaa soraya) yg dia dtg tengganu. 'Aliaa ni pon old friend masa kat skolah Jalan 4 dulu. Now 'Aliaa kat Unisza. Aku lak kat UMT. Memang dekat sgtlah kan. Pastu, 'Aliaa wasep aku ckp nk bawak si ein ni pusing ganu. 


Unfortunately, gua pun tak tahu tempat special kat ganu ni! End up, makan kat gerai2 kat area Pantai Batu Burok tu je. Sbb byk kedai tutup pulak time tu. Lpstu pusing2 dlm Unisza and UMT. Haha mcm tak productive lak aku rasa. Mmg kematu lah duduk lelama dalam kete 'Aliaa. Hehe, over betul. 


Last2 memasing lupa yg tak amek gmbar lg, end up pegi lah jap bergambar kat Pantai Teluk Ketapang belakang UMT tu. Tp, aku malu sikit lah nak amek gmbr time tu. Sbb muka aku teruk gila lpstu si ein ni lak dah makin peloles. Segala aksesori (jerawat) dia dah hilang! Dulu gang aksesori ni. Tp, nyah ni letopss dulu. Kulit aku ni pulak jenis sensitip and tak tahan panas. Mmg makin tewroks lah jerawat iols. Hukhuk. Pape pon, mekaseh lah kat 'Aliaa sbb sponsor kete utk berjalanZ dan Ein sbb dtg walopon sekejap (sbb dia nak balik UTEM dah). Hehe. 




Ce teka mana satu ein mana satu soya? Keh.




Ok, ni soya. Hehe.






Thank you for reading!



1 comment:

  1. yg tudung cream tu sapa. smpaikan salam ye. hheehehe

    ReplyDelete