Tuesday, 12 June 2018

Latest Update : Cara delete blog lama bagi yang lupa id & password


Assalamualaikum korang!


Harini aku terasa nak update memandangkan aku baru perasan comment2 yg belum publish dalam blog aku and viewer pun tinggi. Yes, tahun lepas and awal tahun ni ramai juga (lebih dari 3 orang ramai lah kan? hahah) yg tak putus2 email and dm aku tentang cara nak delete blog ni. Sorry korang, bukan aku taknak tolong. Cuma on that time aku busy sbb dah final year degree kan. 


Ada beberapa orang yang dah try delete blog based on entri lama yg aku post tahun 2016 masa bulan ramadan Cara nak delete blog lama bagi yang lupa email id & password. and berjaya! Aku sendiri delete pun berjaya. Blog lama aku joeykiddie.blogspot.com pun dah berjaya dibuang. Serious, aku mmg tak ingat email dan password utk blog lama tu dan banyak jugalah aku update yg boleh mengaibkan diri sendiri sbb masa tu budak2 lagi kan. Huhu.


Since tahun lepas ramai juga kata tak boleh follow cara delete blog tu. Then aku cuba kaji selidik. Hmmm and you know what...


CARA DELETE BLOG YANG AKU POST TAHUN 2016 TU DAH TAK VALID!


Based on apa yg aku perhatikan pun, semua link yg aku attach dekat entri lama tu pun semua google dah ubah rupa, tak sama macam apa yg aku screenshot. Aku rasa maybe google dah perketatkan security awal tahun 2017 kot. Yelah, sebab kalau ikut cara aku tu mmg sng2 je kita boleh delete blog eventhough tak tahu/tak ingat email dan password. Mungkin diorang takut guna cara tu boleh delete blog org lain tanpa pengetahuan tuan badan agaknya. Jadi, utk mereka2 yg tak berjaya delete blog guna cara lama aku tu,


AKU MINTA MAAF SANGAT2 SEBAB TAK DAPAT TOLONG :(


Mungkin kita boleh figure out cara lain pula? Nanti kalau ada masa aku cuba tengok cara latest delete blog. Aku faham korang semua malu dgn post2 lama yg boleh mengaibkan diri. Sama jugak macam aku. Tapi buat masa skrg, aku takde solusi lagi sbb cara yg lama tu dah tak valid.




Thank you for reading!


No comments:

Post a Comment